HetPopstation.nl
logo

Muzikaal bijtanken aan de Biltstraat!

Het Popstation

kaart
Meld je snel aan bij Het Popstation

foto

ANIQUE TOEBAK (1993) is een zangeres uit Utrecht. Op jonge leeftijd is Anique al verslingerd aan de blokfluit en het neuriën van liedjes. En niets in huis is veilig voor haar trommelhandjes. Het meezingen van Kinderen Voor Kinderen is favoriet en haar ouders zeggen dan ook vol trots dat de, van oorsprong Brabantse, dame eerder kon zingen dan dat ze kon praten.

In haar tienerjaren stortte Anique zich op coverbands en deed ze als gitariste/zangeres haar eerste optredens. De cd’s van Kinderen voor Kinderen zijn inmiddels ingeruild voor Beyonce en The Beatles. Na een reeks zanglessen te hebben genomen besluit ze dat het tijd is voor een meer professionele aanpak. Op haar 17e doet ze auditie voor de beroepsopleiding Herman Brood Academie (Nielson, Mister& Mississippi, Lisa Lois) in Utrecht. Haar prioriteit is  een zo breed mogelijke ontwikkeling als muzikant. Anique weet zich dan ook in meerdere stijlen te profileren. Haar huidige band From Nora is een meer Indiepop-gerichte act.

Tijdens de opleiding komt het accent steeds meer te liggen op het vak van zangdocent. Bij Het Popstation zit Anique dan ook helemaal op haar plek want ze vindt de kennis- en muzikale overdracht wellicht nog leuker dan zelf op de voorgrond staan. “Iedereen zou moeten weten dat zingen het leukste is dat er is!”

Enkele favorieten zijn: